Decoration

Συμβουλές για έναν παραγωγικό χώρο μελέτης στο Παιδικό & Εφηβικό δωμάτιο

Το περιβάλλον της κρεβατοκάμαράς τους παίζει σημαντικό ρόλο στην προώθηση του καλού ύπνου, οπότε αν συνδυάζουν τον ύπνο και μελετούν σε ένα δωμάτιο, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι το περιβάλλον της κρεβατοκάμαράς τους δημιουργεί έναν υγιή χώρο τόσο για τον ύπνο όσο και για τη μελέτη τους.

1. Συνδυασμός χρωμάτων 🟢🟠

Η χρωματική ψυχολογία είναι συναρπαστική και δεν είναι μια νέα ιδέα, στην πραγματικότητα οι ερευνητές μελετούν τις επιπτώσεις του χρώματος στον ανθρώπινο εγκέφαλο για γενιές. Το χρώμα της κρεβατοκάμαρας του εφήβου σας μπορεί να επηρεάσει την απόδοση της εργασίας του και να επηρεάσει τη συμπεριφορά του.

Λάβετε υπόψη ότι η προσωπική προτίμηση μπορεί επηρεάσει επίσης τα συναισθήματα του εφήβου σας για το χρώμα ωστόσο δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από το γεγονός ότι ορισμένες αποχρώσεις δημιουργούν περισσότερο ήρεμο και χαλαρωτικό περιβάλλον, ενώ άλλοι κάνουν το δωμάτιο να είναι πιο χαρούμενο και «ζωντανό».

Ίσως εάν αφιερώστε λίγο χρόνο αναλύοντας τα χρώματα με τον έφηβo σας και ανακαλύψτε μια απόχρωση που θα δημιουργήσει ένα όμορφο περιβάλλον στην κρεβατοκάμαρά τους.

2. Φυτά εσωτερικού χώρου 🌵

Έχουν διεξαχθεί μελέτες σχετικά με τις επιδράσεις των φυτών στις αίθουσες διδασκαλίας με αποτελέσματα που προσδιορίζουν ότι υπάρχουν σαφή οφέλη στην ψυχική υγεία και τη συμπεριφορά των παιδιών.

Ένα φυτό εσωτερικού χώρου είναι μια απλή προσθήκη που θα μπορούσε να έχει θετικό αντίκτυπο στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που βοηθά τη συγκέντρωση και τη δημιουργικότητα.

Εάν ανησυχείτε ότι ο έφηβός σας δεν είναι ικανός να διατηρήσει ζωντανό έναν πράσινο φίλο, μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης αποκάλυψε ότι απλά κοιτάζοντας μια πράσινη επιφάνεια για 40 δευτερόλεπτα αυξάνει σημαντικά τη συγκέντρωση. Έτσι, με την προσθήκη μιας πράσινης εικόνας ή κάδρου ή ακόμη και ενός τεχνητού διακοσμητικού φυτού, θα πρέπει να είναι αρκετό για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της εστίασης.

3. Μειώστε την τεχνολογία 🎮

Οι κονσόλες παιχνιδιών είναι δημοφιλείς στους εφήβους (και τους μεγάλους εφήβους, γνωστούς και ως ενήλικες!). Είναι πολύ διασκεδαστικό να παίζετε, ωστόσο χρησιμεύουν επίσης ως μέσω απόσπασης της προσοχής. Εάν ο έφηβός σας έχει μια κονσόλα παιχνιδιών στην κρεβατοκάμαρά του, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να διαπραγματευτείτε συγκεκριμένες ώρες που να τις παραδίδει σε εσάς, για να διαβάζει. Ή ακόμα καλύτερα, διατηρήστε τις κονσόλες παιχνιδιών σε ένα κοινόχρηστο οικογενειακό δωμάτιο και μακριά από τα υπνοδωμάτια.

4. Φωτισμός 💡

Μια έρευνα διαπίστωσε ότι ο σωστός τύπος φωτισμού μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη μάθηση των παιδιών, ειδικά εάν είναι φυσικό φως.

Ο σωστός φωτισμός είναι σημαντικός, ώστε τα μάτια του εφήβου σας να μην κουραστούν. Εάν ο φυσικός φωτισμός δεν επαρκεί μια εξαιρετική επιλογή φωτισμού κατά την διάρκεια της ημέρας είναι ένα έντονο λευκό φως.

Ωστόσο για την νύχτα καλύτερη επιλογή είναι ένα κίτρινο φως ώστε να είναι πιο χαλαρωτικό για τα μάτια του παιδιού.

👉 Εάν ψάχνετε τα κατάλλληλα έπιπλα για να εξοπλείσετε το παιδικό γραφείο, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στην συλλογή μας από Γραφεία, Καρέκλες γραφείου, Συρταριέρες γραφείου και Βιβλιοθήκες.

Όταν το παιδικό δωμάτιο είναι οργανωμένο, η μελέτη γίνεται πιο εύκολα και με μεγαλύτερη χαρά! 📚