Decoration, Design trends, Furniture

Συμβουλές διακόσμησης για το Βρεφικό Δωμάτιο με Σκανδιναβικό στιλ!

Στα βρεφικά δωμάτια, είναι δύσκολο να ξεπεράσετε την κομψή απλότητα του σκανδιναβικού σχεδιασμού. Φωτεινή και πλήρως μοντέρνα, η σκανδιναβική αισθητική δημιουργεί χώρους φιλικούς προς τα παιδιά που είναι και πρακτικοί και όμορφοι.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές για το πως θα επιτύχετε αυτή την αισθητική στο βρεφικό δωμάτιο.

Ξεκινήστε με έναν λευκό καμβά 🤍

Οι φρέσκοι λευκοί τοίχοι και τα ξύλινα πατώματα αποτελούν σήμα κατατεθέν του σκανδιναβικού στιλ, το οποίο τείνει να δίνει μεγαλύτερη έμφαση σε πιο λεπτά στοιχεία σχεδίασης όπως το σχήμα και η υφή. Τα έπιπλα πρέπει επίσης να είναι ως επί το πλείστων σε ουδέτερες αποχρώσεις (άσπρο, μαύρο γκρι, χρώμα ξύλου, μπεζ) και φωτεινά. Ο στόχος είναι να δημιουργήσετε ένα κομψό και απλό design για τον χώρο σας.

Προσθέστε Χρώμα 🎨

Ενώ οι Σκανδιναβοί φίλοι μας προτιμούν τους λευκούς τοίχους, δεν αποφεύγουν το χρώμα, ειδικά στα παιδικά δωμάτια. Οι πολύχρωμες πινελιές είναι απαραίτητες. Διατηρήστε τα πράγματα απλά με ένα ή δύο έντονα χρώματα ή προσθέστε πολλά  χρώματα παστέλ αποχρώσεων. Μια τοιχογραφία ή ένας τοίχος με ταπετσαρία είναι ένας ακόμη εξαιρετικός τρόπος για να βάλετε λίγο χρώμα στο δωμάτιο.

Άσπρο – Μαύρο 🔲

Τα δωμάτια με ασπρόμαυρα έπιπλα ή και ασπρόμαυρη διακόσμηση είναι τόσο σκανδιναβικά, είναι μοναδική η αντίθεση αυτών των δύο χρωμάτων.  Εάν επιθυμείτε να προσθέσετε κάποιο χρώμα, εξετάστε το ενδεχόμενο να βάλετε μερικά χρωματιστά φωτάκια ή μια γιρλάντα με έντονα χρώματα όπως το κίτρινο και το κόκκινο.

905.81 883.84Εμφάνιση προϊόντων

Δώστε έμφαση στον Φυσικό Φωτισμό 🌞

Ο σκανδιναβικός σχεδιασμός και ο φυσικός φωτισμός πάνε μαζί. Τα μεγάλα παράθυρα αφήνουν τον ήλιο να φωτίσει το δωμάτιο και οι απλές κουρτίνες προσφέρουν μια λειτουργική αλλά υποτιμημένη εναλλακτική λύση αντί για βαριές κουρτίνες.

Κάντε το δωμάτιο πιο μοντέρνο ✨

Το σκανδιναβικό στιλ είναι ξεκάθαρα μοντέρνο, με καθαρές γραμμές και απλές φόρμες. Για να αποτυπώσετε τη σωστή αισθητική, εστιάστε στη δημιουργία ισχυρών, ευθειών γραμμών. Επιλέξτε τα κατάλληλα βρεφικά έπιπλα και γεωμετρικά σχήματα και επισημάνετε τις φυσικές γραμμές των παραθύρων.

Μίνιμαλ αισθητική 🔹

Τα παιδιά δεν χρειάζονται πολλά πράγματα για να είναι ευτυχισμένα. Αποφύγετε την ακαταστασία και ακολουθήστε την “Less is More” προσέγγιση. Η ευελιξία είναι πολύτιμη και ο τρόπος χρήσης του χώρου σας είναι εξίσου σημαντικός με τον τρόπο που φαίνεται.

Πρακτικά Έπιπλα ✅

Επιλέξτε έπιπλα πρακτικά και εργονομικά που να συνδυάζουν διάφορους αποθηκευτικούς χώρους.

Όταν επιλέγετε έπιπλα, επιλέξτε εργονομικά κομμάτια, όπως κούνιες που μετατρέπονται σε κρεβάτια μικρών παιδιών και καθίσματα με ενσωματωμένο χώρο αποθήκευσης.

Φιλικό προς το περιβάλλον 🟢

Οι Σκανδιναβοί διακοσμητές δεσμευμένοι στο φιλικό προς το περιβάλλον κίνημα σχεδιασμού, προσπαθούν να χρησιμοποιούν οικολογικά προϊόντα και υλικά όποτε είναι εφικτό.

Τα φυσικά υφάσματα και τα ρουστίκ ξύλα κυριαρχούν στους χώρους τους και τα παιδικά δωμάτια έχουν συχνά φυσικά θέματα με δέντρα, λουλούδια και δάση.

Εξερευνήστε την συλλογή μας από Βρεφικά Έπιπλα και Δημιουργήστε σήμερα το πιο μαγευτικό Σκανδιναβικό δωμάτιο!